Nå har jeg gått på skolen i over 1 måned og vi har hatt vår første klassetur. Jeg begynte på Gyeongnam International University i Jinju 1. september og har 4 timers koreanskkurs hver dag. I klassen min er alle ca. 19-20 år og kommer fra enten Kina, Vietnam eller Usbekistan. Jeg er hun gamle, gifte som ingen skjønner hvorfor går der, og som slipper billig unna hvis jeg ikke har gjort leksene mine.
Alle er veldig hyggelige, så vidt jeg vet, ut i fra at ingen snakker
engelsk. Ikke lærerne heller... Det fører jo med seg noen utfordringer,
som det å møte opp på helt feil sted når vi skal dra på klassetur... På
onsdag dro vi til Jeonju. En by som ligger ca. 3 timer nord for Geoje-do og som
er kjent for å være nasjonalretten, bibimbap, sin hjemby.
Noen av jentene i klassen foran inngangen til Folk Villag'en.
Matlagingskurs - bibimbap
Den bibimbap'en vi lagde bestod av ris, agurk, squash, gulrot, vårløk,
tofu, soyabønnespirer, shitake
sopp, gosari (bregnestammer), hvitløk, sesamolje, egg (rått
eller stekt) og biffkjøtt. Først kuttet vi opp alt i tynne og lange
biter, deretter stekte vi alt hver for seg. Det er viktig at
ingrediensene ikke blandes, slik at fargespillet
kommer frem når det serveres. Men når maten står på bordet, ja da blandes alt sammen.
Bibimbap betyr blandet ris eller blandet måltid.
Tata!
Bokbinderkurs - tradisjonell, koreansk bok.
En bok laget av hanji, som er et spesielt koreansk papir.
Varer i tusenvis av år.
Boka mi.
Kimchi krukker
Den største jeg har sett!
Jeonju var en by med koselig gater, små kafeer og fine hus.
Noen bilder fra universitetet i Jinju.
Klassen min.
Da var gloseprøven over og det er fredagsfølelse.
God helg alle!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar